Friday, April 28, 2023

Svøm Danmark Kunstsvømmere samlet for første gang efter stort udtagelsesevent


 

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

For godt en måned siden afholdt disciplinudvalget for kunstsvømning i SvømDanmark et udtagelsesvent til juniorholdet. Kunstsvømmere fra hele landet deltog, hvoraf 10 kvalificerede sig til juniorholdet, der ledes af trænerteamet bestående af Maiken Svanholm og Cecilie Højmark.

I starten af april var kunstsvømmerne så samlet for første gang i Hobro, og det var en stor succes.

"Det gik over al forventning. Svømmerne klarede de mange timer i vandet rigtig flot, og vi fik mange ting til at lykkes. Temaet er superfedt, og vi (Maiken og jeg) fornemmer, at musikken gør det lidt sjovere at svømme koreografien,” fortæller træner Cecilie Højmark.

Træningssamlingen bød på masser af teambuilding med henblik på at skabe en stærk holdånd og et stærkt fællesskab. Derudover blev en masse løft testet, ligesom kunstsvømmerne prøvede kræfter med en større del af koreografien, der er inspireret af Mexicos fantastiske holdkoreografi fra 2019.

Som afslutning på samlingen fik kunstsvømmerne hver især individuelle noter med hjem. Således ved de og deres daglige trænere, hvad der skal øves frem mod den næste samling for at nå holdets samlede målsætning.

”Vi har stor tro på det hold, vi har udtaget, og vi kan se et stort potentiale i holdet - både på et individuelt plan og som hold. Jeg er sikker på, vi går et spændende år i møde, og jeg glæder mig enormt meget til at bidrage med videreudvikling, nye kompetencer og godt fællesskab,” siger Cecilie Højmark.

Juniorholdet har et mål om at deltage i en international konkurrence i indeværende år og yderligere en konkurrence i 2024. World Aquatics har i denne sæson offentliggjort et nyt pointsystem for kunstsvømning, og juniorholdet har store ambitioner om at komme ud at vise sig frem på den internationale scene og indsamle point.

Kunne du tænke dig at vide mere om kunstsvømning, er der meget mere at hente på Instagram og Facebook.

Danmarks juniorhold består af:

Lisa Børsting, Gladsaxe Svømmeklub

Sigrid Jensen, Hovedstadens Svømmeklub

Natasja Andersen, Hobro Svømmeklub

Veronica Dyhre, Gladsaxe Svømmeklub

Amke-Lina Spillner, Aarhus1900 Svømning

Emma Valstorp, Gladsaxe Svømmeklub

Ane Marie Høgh, Hovedstadens Svømmeklub

Vera Zivanovic, Hobro Svømmeklub

Katrina Johnsen, Gladsaxe Svømmeklub

Amanda Törnqvist, Hovedstadens Svømmeklub

No comments: