Monday, February 12, 2024

SvømDanmark - Fra vinterhi til 8. sals højde og VM i high diving


 

For anden gang i historien er Danmark repræsenteret til verdensmesterskaberne i high diving.

Når kalenderen viser februar, plejer Annika Bornebusch at ligge i vinterhi, da high diving-sæsonen først starter i april. I år har Danmarks bedste kvindelige high diver dog sadlet om for at blive klar til karrierens andet verdensmesterskab, der starter allerede i morgen.

"Det er specielt at skulle springe en konkurrence og tilmed et VM så tidligt på sæsonen. Normalt er det i sommermånederne, at formen topper for high divere, så der venter en stor udfordring, som jeg er klar til at tage op.

Annika Bornebusch, high diver

Den 32-årige high diver har sammen med landstræner Mads Søndergaard forberedt sig på verdensmesterskaberne i Florida. Her står et fantastisk udspringstårn i Fort Lauderdale med platforme på både 20 og 27 meter, der er de internationale konkurrencehøjder for henholdsvis damer og herrer.

I de sommerlige temperaturer har den danske duo arbejdet på at optimere springserien, som skal sikre dansk succes til verdensmesterskaberne.

”Det kræver mod og selvtillid at springe fra 20 meter – selv for sportens bedste. Annika har ikke kunnet træne high diving siden september på grund af off-season, så vi fokuserede i første omgang på at genfinde troen på egne evner og lande på benene. Herefter begyndte vi at skrue på springenes detaljer. Vi endte med at få en rigtig god træningstur, og Annika står knivskarpt før konkurrencerne,” siger landstræner Mads Søndergaard.

Dansk high diving er i rivende udvikling. Flere og flere deltager i danmarksmesterskaberne, og på den internationale scene har Annika Bornebusch og Jonas Madsen – begge fra FREM Odense – vist Dannebrog frem til både EM og VM.

For godt et halvt år siden skrev Annika Bornebusch dansk VM-historie, da hun som historiens første dansker deltog ved VM. I Japan sprang hun sig til en 20. plads, og hun håber at udføre sine spring mindst lige så godt i Doha.

”Nu har jeg prøvet at stå på den helt store scene nogle gange, så jeg tror, det bliver nemmere at håndtere omgivelserne og fokusere på mine spring. Det er svært at sammenligne pointscorer i high diving, men udfører jeg mine spring som håbet, forventer jeg at springe tæt på min personlige rekord – hvis ikke bedre,” siger Annika Bornebusch.

 

Danmark ved VM i high diving 

Annika Bornebusch, Svømmeklubben FREM Odense 

Mads Søndergaard, landstræner 

Egill Ormarsson, dommer ved verdensmesterskaberne 

Kort om VM i high diving 

Verdensmesterskaberne finder sted den 13.-15. februar. Hver high diver springer fire spring, og summen af springenes point lægges til sidst sammen. Annika Bornebusch springer sine to første spring tirsdag klokken 09.00 (dansk tid) og sine to sidste spring onsdag klokken 09.00 (dansk tid).

World Aquatics (tidligere FINA) har afholdt VM i high diving siden 2013. Inden da har danskere deltaget i uofficielle verdensmesterskaber f.eks. danske Magnus Gardarsson, som vandt konkurrencerne tilbage i 2003.

FAQ om high diving her https://www.svoem.org/Aktuelt/Nyheder/Nyhed/?id=7759

VM-resultater findes her https://www.worldaquatics.com/competitions/2969/world-aquatics-championships-doha-2024/results?disciplines=HD

Livestream konkurrencerne her https://eurovisionsport.com/explore/federation?id=LandingPage-AQUA

På SvømDanmarks sociale medier dækker vi mesterskabet, så følg allerede nu med på Facebook og Instagram.

Om Annika Bornebusch 

 

Født og opvokset i Køge. 

Bor i Odense og træner til dagligt i Svømmeklubben FREM Odense. 

Gik på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, hvor hun fik øjnene op for udspring. 

Ungdomsuddannelse: Køge Gymnasium. 

Videregående uddannelse: Københavns Universitet. 

Danmarksmester fire gange i træk. 

Bedste internationale resultat: 6. plads til EM i High Diving Rom 2022. 

Favoritspring: Håndstand molberg halv salto i sammenbøjet position (631C eller ”håndstand mellemspring”). 

Danmarksmester i snowboarddisciplinen Big Air i 2018.

No comments: