Thursday, May 18, 2023

VLAAMSE ZWEMFEDERATIE Flanders Open Water Cup 3 juni 2023


 

Op zaterdag 3 juni 2023 vindt onze Flanders Open Water Cup plaats. Dit jaar vormt deze wedstrijd tevens het Vlaams Kampioenschap. Jullie komen toch ook?

Inschrijven voor de competitiewedstrijden is nog mogelijk voor daglicenties t.e.m. 19 mei en voor competitiezwemmers t.e.m. 20 mei.  Alle informatie hierover kan je hier vinden.

Wist je dat er ook een aanbod is voor onze jongste zwemmers? Tijdens de Paco-race (250m) komen zij op een laagdrempelige manier in contact met open water. Zeker een aanrader!

 

Officials gezocht voor Flanders Open Water Cup

Wil/kan jij als official fungeren tijdens de Flanders Open Water Cup 2023?

Dan kan je je opgeven via deze link https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=WTenEAWyYk68ClbI5tuobgAqfW7_f_lDpXYt-hBsybVUN1AwTTBEV0pCQ1RWTDMzQVdEODJQODdGTi4u

 

Aanpassing reglement - wetsuit

In het najaar van 2022 werd er in de wandelgangen al gesproken over een wijziging van de World Aquatics reglementen. Daarom dat we onze reglementen al in lijn gebracht hadden met de (toen nog) FINA reglementen. Sinds kort zijn pas de finale aanpassingen voor 2023 gepubliceerd. Je kan het aangepast reglement hier terugvinden.

De wijziging is het volgende:

- Wetsuits zijn enkel toegelaten voor vrije slag, bij een watertemperatuur tussen 16 en 18 graden;

- Vanaf 18 graden of  meer  is een wetsuit niet toegelaten;

Voor wedstrijden in België is het voldoende dat de wetsuit voldoet aan de volgende voorwaarden (ook opgelijst in het World Aquatics reglement): romp, rug, schouders en knieën moeten bedekt zijn en mogen niet verder reiken dan de nek, de polsen en de enkels.  Als een wetsuit aan deze voorwaarden voldoet is dit voldoende, het is dus niet meer nodig dat deze wetsuit expliciet goedgekeurd is door World Aquatics.

Al er deelgenomen wordt aan een internationale wedstrijd is het reglement mogelijks anders, vraag in dat geval expliciet aan de organisator wat de voorwaarden voor het gebruik van wetsuits precies zijn.

 

Agenda juni - juli 2023

03/06/2023: Flanders Open Water Cup

10/06/2023: Challenge Swim Geraardsbergen

08/07/2023: Wedstrijd Lokeren (SWEM)

09/07/2023: Wedstrijd Geel (ZGEEL)

No comments: