Friday, June 5, 2020

Indendørs-svømning holdes i et jerngreb

Indendørs-svømning er den eneste idræt, der ikke er garanteret åbning i fase tre med start den 8. juni. Dette på trods af, at regeringens ekspertudvalg har kategoriseret svømmehaller som ”middel” i forhold til smittefare.
Svømning holdes, som den eneste klassiske idræt, lukket som indendørs idræt for medlemmer og brugere indtil fase fire i august. Dette sker på trods af, at der fra en bred gruppe af eksperter, såvel som fra regeringens eget ekspertudvalg, ikke findes nogen beviser for at ophold i klorvand er forbundet med en øget risiko for smitte.
I den mellemliggende periode er indendørs-svømning nu kommet med som en del af analysen frem mod genåbning i fase tre. Forhandlingerne finder sted i disse timer og døgn, og i Dansk Svømmeunion holder man vejret og krydser fingre for, at der åbnes for indendørs-svømning fra på mandag.

- Siden udmeldingen om, at svømning/åbning af svømmehaller lå til genåbning i fase fire, som vi stod dybt uforstående overfor, er vi glade for, at svømning nu er rykket op til at indgå i de forhandlinger, som finder sted i forhold til genåbning i fase tre. Det, i sig selv, tolker vi som et godt tegn. Og der er bestemt også kun gode grunde til at lade indendørs-svømning åbne, udtaler konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion, Morten Hinnerup, og fortsætter:

- Vi er parate med detaljerede retningslinjer for svømning i bassin. Hertil har vi opbakning til en hurtig genåbning fra flere toneangivende instanser, som vi forventer, regeringen tager med i sine overvejelser i disse døgn. Med genåbning i fase tre vil eksempelvis vores svømmeklubber have mulighed for at afholde de allerede planlagte sommercamps rundt omkring i landet. Et tilbud, som mere end 5.000 børn glæder sig til for øjeblikket.

Bekymringer for hvad det vil have af konsekvenser, hvis en genåbning ikke finder sted i fase tre, fylder meget hos Morten Hinnerup:
Hvis ikke genåbningen bliver i fase tre, vil vi udover at fratage tusindvis af svømmeglade danskere muligheden for en frisk dukkert i den lokale svømmehal i sommer, også opleve, at vores klubber mister mange medlemmer. Og i værste fald vil nogle klubber måtte dreje nøglen rundt. Allerede nu mister vores klubber medlemmer på grund af de lukkede svømmehaller. Og det vil kun blive kraftigt forværret henover sommeren. Så jeg håber, at regeringen vil lytte til alle de stærke argumenter, der er for en hurtig genåbning. Indendørs-svømning udgør ikke nogen særlig risiko i forhold til det øvrige samfund. Så lad os nu få åbnet, udtaler Dansk Svømmeunions konstituerede direktør.

Nedenfor fremgår data om svømmehaller i Danmark i forhold til COVID-19 samt forslag til en revideret plan for åbning af svømmehaller. Endvidere fremgår her en planche med fakta og argumenter for åbning.

Fakta
Svømmehaller befinder sig i kategorien middel (1) ifølge sundheds- og ældreministeriets kategorisering af risikoen for smitte.
Svømning befinder sig, som den eneste foreningsidræt for børn i ”fase 4” ifølge ”plan for genåbning af Danmark” (2).
Der findes ved seneste opgørelse knap 200.000 aktive svømmere i Danmark (3). Heraf 150.000 børn. Disse vil være de eneste af de foreningsbårne idrætsgrene for børn, der ikke kan udøve deres idræt indendørs.
Svømning er en af de mest restriktive sportsgrene i landet, mht. hygiejne og sikkerhed.

(1): Sundheds og ældreministeriets notat: Kvalitativ sundhedsfaglig vurdering af risikoen for smitte
(2): Aftale om plan for genåbning af Danmark - Regeringen.dk
(3): https://www.dif.dk/da/forbund/forbund/dansk-svoemmeunion

Alternativt forslag til genåbning
En kontrolleret åbning fra 8. juni (fase 3), hvor organiserede svømmeaktive (begrænset i forhold til antal) kan indgå i foreningskontrolleret svømmetræning, hvor en ansvarlig træner sikrer, at alle retningslinjer overholdes.
Træningen vil bero på de udarbejdede retningslinjer. Retningslinjerne overholder gældende lovgivning og vil medføre at smitterisikoen vil være minimal og som minimum væsentligt mindre end eksempelvis indendørs kontaktsportsgrene.

Gevinster
Det vil give 150.000 børn og unge mulighed for at genoptage deres træning, der medfører mulighed for at tilegne sig livsnødvendige svømmefærdigheder, genopbygge socialt samvær og genoptage motion.
Det vil give svømmeklubberne i Danmark mulighed for at genoptage deres indtægtsgrundlag, der har været ikke-eksisterende siden nedlukningen.
Det vil give mulighed for genopretning af sommeraktiviteter for 5.000 børn, samt give mulighed for at børn kan tilegne sig nødvendige svømmefærdigheder med udsigt til en sommer ved vandet.

Dansk svømmeunion har udarbejdet individuelle interviews med relevante ordførere og partiformænd. Nedenfor vedlægges links til relevante aktører:

Morten Østergaard – politisk leder, Radikale Venstre

Stén Knuth – Kulturordfører, Venstre

Jacob Mark – Gruppeformand og medlem af kulturudvalget. Socialistisk Folkeparti

Malte Larsen – Kulturordfører, Socialdemokratiet (citat bragt i Randers Amtsavis)



Are you looking for a tropical refuge and a spectacular open water swimming event? Then we have something for you! Ocean Swim Fiji, a World-Class Event on a breathtaking paradise full of islands and beaches, with the traditional Fijian hospitality. This is your dive for 2020. Start planning your trip to paradise today! Learn more:  http://francisswim.blogspot.com/2020/01/discover-magic-of-swimming-in-fiji.html

Arena Swimwear is your shop for high tech, competitive swimwear, swimsuits, gear, and equipment. Take a look at our full catalogue inside www.arenawaterinstinct.com.br Buy with discount coupon #arenafrancis to get 12% off

The Project "Swimming on the Postcards of the World" aims to stimulate the tourist to have unforgettable experiences and aiming to promote sports activities in open waters in the country and showing people how important it is to take care of the aquatic environment. https://www.facebook.com/worldswim/

No comments: