Friday, June 23, 2023

Svøm Danmark - Svømmere kæmper både mod hinanden og Limfjordens stærke strøm til DM


 

De stærke strømforhold i Limfjorden vil udfordre åbent vand-svømmerne, når de kæmper sig igennem 5 km-ruten for at sikre sig de eftertragtede medaljer.

Mere end 30 af landets bedste åbent vand-svømmere står klar til at springe i Limfjordens kraftfulde vand, når startskuddet til DM i åbent vand-svømning lyder. Vind og vejr kan komme til at spille en stor rolle. Limfjorden er kendt for at have stærke strømforhold, og derfor er der lagt op til et yderst seværdigt mesterskab, når landets bedste åbent vand-svømmere dyster mod hinanden på 5 km-distancen.

Normalt foregår danmarksmesterskaberne i åbent vand-svømning i en sø eller ved en kyst langt fra civilisationen. Derfor var det sidste år en stor oplevelse at svømme i mål ved Honnørkajen, hvor DM-svømmerne blev mødt af en applauderende menneskemængde.

”DM-ugen gjorde eventet til en langt federe konkurrence end normalt – selv for dem, der ikke vandt. Normalt er vi bare os selv fra miljøet, men da vi kom i mål, stod der flere hundrede mennesker og klappede,”

Philip Krogh Brønnicke, forsvarende danmarsmester

I år bevæger DM-svømmerne sig ud på en firkantet rute med både start og mål ved Honnørkajen, som de skal svømme tre omgange af.

”Det bliver en spændende rute at overvære. Deltagerne kommer til at opleve en lang opløbsstrækning hen mod Limfjordsbroen. Når de har svømmet omkring vendebøjen, venter en lang strækning mod Utzon Centret, der med garanti vil byde på stærk strøm,” forklarer Flemming Sørensen, der er eventkoordinator for DM hos SvømDanmark.

Flere forsvarende mestre og et muligt hattrick

Der kåres danmarksmestre i begge køn, og der er flere interessante navne at holde øje med til årets DM i åbent vand-svømning.

Blandt damerne er det værd at lægge mærke til Viktoria Freja Sørensen fra Vallensbæk IF Af 1939, der sidste år sikrede sig titlen som danmarksmester. Hun kommer blandt andre til at svømme om kap med Helena Hvid Hansen fra Søllerød Svømmeklub, der året før svømmede sig til DM-titlen og har erfaring fra internationale åbent vand-svømmekonkurrencer.

Blandt herrerne stiller Philip Krogh Brønnicke fra Swim Team Taastrup til start som forsvarende danmarksmester. Han har mulighed for at svømme sig til et hattrick i år, da han vandt guld i både 2022 og 2021. Han svømmer blandt andre om kap med Kristian Ranghøj fra Silkeborg, der sikrede sig en tredjeplads sidste år. I år har Ranghøj svømmet sig til to guldmedaljer i åbent vand-svømmefestivalen BEST FEST på 5 og 10 km-distancerne, så han er i stærk form og kommer nok til at give Brønnicke kamp til stregen.

Limfjorden ligger også vand til DM for juniorer og masters. Her er det værd at bemærke masterssvømmeren Henry Lykke Stokholm fra Bramming, der tidligere på året hev medaljer hjem til VM i issvømning – det blev nærmere bestemt til seks guldmedaljer, en sølvmedalje og tre verdensrekorder.

Kort om DM i åbent vand-svømning

Tid: søndag den 25. juni kl. 13.30 (forventet afslutning kl. 15.00)

Sted: Start og mål ud for Center Court ved Honnørkajen

Distance: 5 km

Antal deltagere: 33 (fordelt på junior, senior og masters)

Forsvarende danmarksmester (damer): Viktoria Freja Sørensen fra Vallensbæk IF Af 1939

Forsvarende danmarksmester (herrer): Philip Krogh Brønnicke fra Swim Team Taastrup

Motion i det fri hitter – og det gælder også i svømningens verden. Mere end 40 af SvømDanmarks medlemsklubber tilbyder hold for åbent vand-svømmere i søer, havnebade, fjorde og langs kyststrækninger. Der findes ligeledes selvorganiserede åbent vand-svømmefællesskaber landet over.

No comments: