Thursday, June 22, 2023

Svøm Danmark - Danmarkshistoriens hurtigste vil forsvare sine DM-titler i Aalborg


 

Hundredvis af frivillige gør det muligt for landets bedste at boltre sig til DM i svømning.

Der venter et brag af en svømmefest, når danmarksmesterskaberne i svømning starter på torsdag. Skansen i Nørresundby danner rammerne om langbane-mesterskaberne, hvor hele 40 danmarksmestre skal kåres.

En af de deltagende profiler er Frederik Riedel Lentz. Tilbage i december noterede den 21-årige svømmer fra Gladsaxe Svømmeklub sig for danmarkshistoriens hurtigste kortbane-tid på 100m fri, og de seneste to år har han stået øverst på podiet ved DM på langbane i to af svømmesportens mest testosteronfyldte løb, 50 og 100m fri.

”Det vil være fedt at sejre igen, og lykkes det, synes jeg også, at jeg for alvor manifesterer mig som en af Danmarks bedste sprintere. Et dobbelt-hattrick vil også være et lille skridt på vejen mod at blive en af de største medaljeslugere − selvom jeg stadig har langt til f.eks. Viktor Bromer, der vandt ti danske kortbane-mesterskaber i træk på 200m butterfly."

Frederik Riedel Lentz, Gladsaxe Svømmeklub.

Om endnu et DM i forbindelse med den officielle DM-uge, siger han:

”Der er virkelig gang i den i Aalborg med High Diving og landevejscykling. Det er ret fedt at være samlet med de andre atleter, og sidste år mødte jeg mange af mine venner rundt omkring i byen fra min tid som Team Danmark-elev på min ungdomsuddannelse. At vores konkurrencer sendes live på TV, giver også blod på tanden i forhold til at præstere, og jeg glæder mig virkelig til at komme i gang.”

DM-ugens usynlige helte

Afholdelsen af SvømDanmarks nationale events lader sig kun gøre med opbakning fra dygtige lokalarrangører og svømmesportens frivillige kræfter. I løbet af DM i svømning er flere end hundrede frivillige i gang, og mange andre frivillige har allerede været i gang længe før DM-starten.

"Aalborg Svømmeklub, deres personale og frivillige skal alle have stor ros for det kæmpe stykke arbejde, de lægger for dagen i forbindelse med afholdelsen af et af DM-ugen største mesterskaber. Den frivillige opbakning fra de deltagende klubber er også beundringsværdig og uundværlig, så gi’ gerne en frivillig et klap på skulderen under DM. De har knoklet lige så meget som alle andre for at være klar."

Allan Nyhus, direktør hos SvømDanmark.

Stjernebesat DM

En række af svømmesportens bedste svømmere stiller til start ved DM-ugen, blandt andre:

Cille Kirketerp, Svømmeklubben MK31

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub

Emilie Beckmann, GTI Swim/NTC

Frederik Riedel Lentz, Gladsaxe Svømmeklub

Helena Rosendahl Bach, Aalborg Svømmeklub

Julie Kepp Jensen, A6/NTC

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

Malthe Lindeblad, Vejle Svømmeklub

Oskar Lindhold, Aarhus Swim

Schastine Tabor Svømmeklubben MK31

Sofie Bruun Høvring, Svømmeklubben MK31

 

Praktisk DM-information

DM på langbane afholdes fra den 22.-25. juni. 106 damer og 107 herrer fra 52 af SvømDanmarks medlemsklubber er tilmeldt danmarksmesterskaberne.

Konkurrencerne kan hver dag følges gratis fra tribunen i Skansen. I skrivende stund bliver konkurrencerne filmet og vises på blandt andet DR1, DR2 og SPORT LIVEs egen kanal. Se hvordan du får SPORT LIVE her.

De indledende afsnit starter alle dage klokken 10.00 (kan ses på SPORT LIVE). Finalerne (A- og B-finaler) starter 16.45 torsdag, 17.40 fredag, 17.15 lørdag og 16.10 søndag. De kan ses på tværs af DRs kanaler samt SPORT LIVE.

I hvert finaleløb kan kun to udenlandske svømmere deltage. Det betyder, at højest to udenlandske svømmere kan deltage i A-finalen og ligeledes i B-finalen. Udenlandske svømmere kan ikke blive danske mestre – i stedet hædres de med en gave, hvis de kommer i mål blandt A-finalens tre hurtigste.

Ekstraordinært svømmes der særskilt for parasvømmere finaleløb i 50m bryst, 50m ryg og 100m fri for herrer samt 50m ryg for damer.

No comments: