Tuesday, December 5, 2023

SvømDanmark Muligt dansk medaljehattrick i vente til EM i svømning


 

Europamesterskaberne er den perfekte stepping stone frem mod OL i Paris.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Syv danskere deltager til kortbane-EM, som finder sted denne uge i Rumænien. For landsholdet er europamesterskaberne et vigtigt mesterskab, og det mærker SvømDanmarks elitechef, Lars Robl, tydeligt.

”Landsholdet er klar til at bygge videre på momentum og forsætte det seneste års opadgående kurve. Det er altid specielt at repræsentere de rød-hvide farver, og atleterne samt staben er toptændte for at komme i gang og ud at præstere,” siger han.

Et skridt på vejen mod OL i Paris

EM i svømning finder sted godt syv måneder inden de olympiske lege i Paris, og blot fire måneder inden OL-kvalifikationen slutter. Konkurrencerne er derfor en vigtig stepping stone frem mod sæsonens største begivenhed, og derfor findes der også vidt forskellige individuelle fokuspunkter i landsholdslejren.

”Hver atlet er yderst relevant i forhold til OL, og de har alle bygget deres sæson op efter at stå stærkest muligt til legene. Tre har allerede klaret OL-kravet, mens andre er i gang med at forberede sig på den afsluttende OL-kval. Nogle jagter finaler og medaljer, mens andre tester forskellige løbsstrategier. Fælles er, alle har fokus på at performe og få erfaring med at konkurrere, som kun kan opnås i reel konkurrence,” siger Lars Robl.

Landsholdsprofil har muligt medaljehattrick i tankerne

Dansk svømmesport har vundet to medaljer til de to seneste europamesterskaber. Begge medaljer har Helena Rosendahl Bach noteret sig for på 200 meter butterfly. Den danske rekordholder på distancen står derfor over et potentielt medaljehattrick denne uge.

”Det ville være fedt at følge op på mine seneste EM-præstationer og vinde endnu en EM-medalje. Det vil helt sikkert også øge motivationen frem mod den hårde træningsblok, der venter inden Paris,” siger Helena Rosendahl Bach og uddyber.

”OL er uden sammenligning sæsonens store mål, men jeg er sikker på, det nok skal kildre alle de rigtige steder, når jeg træder ind i hallen og står bag skamlen. Jeg elsker, når der er noget på spil, og EM er en god mulighed for at måle sig mod sine europæiske konkurrenter, hvilket jeg ser frem til.”

SvømDanmark til EM Kortbane 2023

 

Svømmere

Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømmeklub

Emilie Beckmann, GTI Swim/NTC

Helena Rosendahl Bach, Aalborg Svømmeklub

Julie Kepp Jensen, A6/NTC

Schastine Tabor, Svømmeklubben MK31

Signe Bro, Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC

Thea Blomsterberg, Swim Team Odense

 

Trænerstab og specialister

Eric Anderson, Swim Team Odense

Bjørn Sørensen, Aalborg Svømmeklub

Jon Langberg, Det Nationale Træningscenter (NTC)

Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub

Martin Ladewig, behandler

Christian Kjærgaard, Sportsmanager Team Danmark 

Lars Robl, SvømDanmark

 

Frivillige officials

Lars Hededal

Rasmus Hougaard

Jens-Christian Iversen

 

Kort om EM på kortbane 2023

 

Europamesterskaberne på kortbane afholdes 5.-10. december i den rumænske by Otopeni nær hovedstaden Bukarest. Indledende heats har start alle dage klokken 08.30 (dansk tid), mens semifinaler og finaler starter klokken 17.00 (dansk tid).

Sådan gik det Danmark ved forrige EM

 

Sidst, der blev afholdt europamesterskaberne på kortbane i svømning, var i 2021. Ved den lejlighed var dansk svømmesport også repræsenteret med syv svømmere, der alle leverede på højt niveau. Otte finaler, 13 semifinaler og en samlet PR-procent på 64,7 resulterede det blandt andet i.

Derudover vandt Helena Rosendahl Bach karrierens første internationale seniormedalje, da hun blev nummer to på 200 meter butterfly, mens den danske kvartet i 4x50m fri mix bestående af Frederik Riedel Lentz, Rasmus Nickelsen, Julie Kepp Jensen og Elisabeth Sabroe Ebbesen satte dansk rekord i tiden 1.30.85.

No comments: