Thursday, November 3, 2022

Dansk Svømmeunion - FINA World Cup er i gang, og Danmark er med


 

10 danskere er med til første afdeling af årets FINA World Cup serie i Berlin.

Af: Kasper Linddal, cheftræner i Gentofte Svømmeklub

Denne weekend løber første afdeling af FINA World Cup af stablen, og det bliver årets event på kortbane i Europa. 56 lande er repræsenteret og adskillige olympiske mestre og deltagere er at finde i startlisten.

10 danskere har taget turen til Berlin sammen med deres klubber. De stiller alle op for Danmark og har muligheden for at kvalificere sig til VM på kortbane i Melbourne den 13.-18. december 2022. Dette stævne er sidste chance for at kvalificere sig til VM, da perioden er forlænget til og med FINA World Cup i Berlin.

De danske deltagere er:

Amalie Mikkelsen, Gladsaxe/NTC

Andreas Hansen, Vejle

Clara Rybak-Andersen, Gentofte

Elias Elsgaard, Vejle

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte

Emilie Beckmann, Gentofte

Helena Rosendahl Bach, Aalborg

Malthe lindeblad, Vejle

Signe Bro Triton Ballerup/HPC, Barcelona

Thea Blomsterberg, H2Odense

De fleste svømmere flyver direkte ind efter træningslejre med deres klubber rundt om i Europa og benytter stævnet til at teste træningsformen af. Her kan de race imod nogle af verdens bedste, inden sæsonens topningsstævner står for døren om 7-8 uger i december.

“Jeg har haft en god træningsperiode efter EM i sommers, og glæder mig til at komme ud og udfordre mig selv i et stærkt felt igen,” lyder det fra Elisabeth Sabroe Ebbesen fra Gentofte Svømmeklub, der svømmer 100IM, 100butterfly og 100ryg.

Mere info om FINA World Cup i Berlin

Se det officielle program for weekendens stævne her https://resources.fina.org/fina/document/2022/10/20/04aab5de-651b-498d-87a4-c714bf79de48/SWC-2022_Official-Programme_Final.pdf

Du kan finde al information om FINA World Cup i Berlin på FINA’s hjemmeside. https://www.fina.org/competitions/2959/fina-swimming-world-cup-2022

No comments: