Saturday, November 19, 2022

Dansk Svømmeunion 13 juniorsvømmere udtaget til NM Junior efter weekendens DM


 

I Esbjerg gav den gode stemning gode præstationer, og flere rekorder blev slået.

Over weekenden blev DM-Junior på kortbane afholdt på Svømmestadion Danmark i Esbjerg. Her var omkring 450 svømmere fra hele landet som deltog i det man kan kalde sæsonens første styrkeprøve. Som afslutning blev 13 svømmere udtaget til de nordiske juniormesterskaber, der afholdes d. 10.-11. december i Bergen. 

Tre rekorder blev slået af tre dygtige junior svømmere

Tre danske svømmere satte nye danske junior rekorder i tre forskellige discipliner, de ønskes alle tre et stort tillykke fra Dansk Svømmeunion. 

Casper Puggaard fra Hovedstadens Svømmeklub slog dansk juniorrekord i 100 m ryg med en tid på 53.25.

Ida Skov Kragh fra A6 Slangerup Svømmeklub slog dansk juniorrekord i 100 m bryst med en tid på 1:06.62. 

Martine Damborg fra Svømmeklubben KVIK Kastrup slog dansk juniorrekord i 100 m fly med en tid på 58.73. 

Idas oplevelse fra stævnet

En af de dygtige svømmere, Ida Skov Kragh, havde en god oplevelse af stævnets forløb og de rammer, Esbjerg Svømmeklub og Svømmestadion Danmark formåede at skabe. Dette levede fuldstændig op til Idas forventninger, og hun mærkede den positive stemning i sig selv og blandt de andre svømmere. 

”Jeg fik mulighed for at konkurrere imod de allerbedste og se, om min hårde træning mon gav pote. Da det er et stævne med nogle af de bedste juniorsvømmere i Danmark, er det hård konkurrence, og man får virkelig presset sig selv til det yderste. Samtidig er der også et kæmpe fællesskab blandt os svømmere, og jeg fik set nogle af mine svømmekammerater, som jeg ikke svømmer med til hverdag,” siger Ida. 

Det kammeratlige i sporten er noget, Ida virkelig værdsætter. Især til DM Junior er det dejligt, at man kan være konkurrenter og venner samtidig, forklarer hun:

”Selvom mine svømmekammerater og jeg er hinandens største konkurrenter er der stadig plads til, at vi kan heppe på hinanden og være glade på hinandens vegne. Jeg har en masse veninder, og selvom vi alle kæmper om 1. Pladsen, er vi glade på hinandens vegne, når vi hver især opnår succes,” fortæller Ida i kølvandet på stævnet. 

Ida er ligeså en af de 13 svømmere, der er udtaget til nordiske juniormesterskaber, som hun nu vil træne hen imod. 

”Jeg ser frem til forhåbentlig at kunne forbedre min tid på 100 m bryst og måske tage den danske juniorrekord på 50 m bryst,” fortæller Ida om sine mål forud for nordiske mesterskaber. 

Den samlede oplevelse

Talentansvarlig hos Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, synes overordnet, at stævnet gik rigtig godt. For ham var der særligt to ting ved dette stævne, der udmærkede sig: 

“ Jeg er meget tilfreds med tilmeldingen, der stadig skal ses i lyset af en periode, der var stærkt påvirket af corona. Mange af juniorsvømmerne blev påvirket af, at de ikke kunne træne i deres sædvanlige rutiner, og derfor er det rigtig dejligt, at de stadig har mod på de store konkurrencer. Det vidner om god aktivitet i klubberne,” siger Thomas Stub og fortsætter:

“Der var et rigtig flot niveau til dette stævne. Der var flere flotte præstationer fra de allerdygtigste svømmere, men i bredden var niveauet også på plads. 

Både resultaterne, stemningen og indsatsen blandt svømmere, trænere, dommere og mange andre vidner om et super godt DM-Junior igen i år.”

Stort tillykke til . . . 

Fra Dansk Svømmeunion skal der lyde et stort tillykke til de 13 udtaget svømmere, der skal repræsentere Danmark ved NM Junior i december. 

De 13 svømmere er:

Anne Thastrup-Hansen, Vejle Svømmeklub. 

Christian Thorhauge, Aalborg Svømmeklub. 

Ida Skov Kragh, A6 Slangerup Svømmeklub. 

Jonas Gaur, AGF Svømning

Karoline Kjelstrup, Aalborg Svømmeklub. 

Marius Dyrgaard Tholstrup, Swim Team Odense. 

Martine Damborg, Svømmeklubben KVIK. 

Mathilde Møller, Hovedstadens Svømmeklub. 

Olivia Hemmeløff, Swim Team Odense. 

Rikke Friis Kanstrup, Aarhus Swim. 

Sebastian Sand Gottlieb, Sigma Swim Allerød. 

Theodor Wernberg Løvgreen, Sigma Swim Allerød. 

Tobias Rosengaard, Sigma Swim Birkerød. 

No comments: