Thursday, August 13, 2020

Creuar l'Estret de Catalina per guanyar mig milió de dòlars


A mitjans de gener de 1927, 153 nedadors van participar a la Wrigley Ocean Marathon de 21 milles, des de la badia d'Istmo a l'illa de Santa Catalina, fins a San Pedro, Califòrnia.

Els premis, que en total ascendien a 40.000 dòlars, van servir per atraure nedadors d’elit i aventurers de la natació de llarga distància, que nedarien 21 milles amb una aigua que rondava entre els 12-15 ºC, a mitjans de l'hivern al sud de Califòrnia. Actualment, el valor d'aquest premi en dòlars equivaldria a uns 580.732$, i sens dubte, el fred no va dissuadir els participants que es van entrenar i van intentar aclimatar-se a les aigües fredes. 

La Wrigley Ocean Marathon va ser fundada per William Wrigley Jr. principalment per despertar l'interès per la natació com a esport nacional. I també, per què no dir-ho, per posar sobre el mapa la Illa de Catalina, que Wrigley acabava de comprar per 3M de dòlars. Cal recordar que l'any 1926, justament l'any abans de la celebració d'aquesta travessia, la nedadora Gertrude Ederle, d'origen novaiorquès, va creuar l'English Channel, una gesta que els mitjans americans van cobrir durant molts mesos. Això va inspirar a Wrigley a fer una nedada similar a la Illa de Catalina per fer-ne promoció. Es pot dir que Wrigley va ser un pioner del marketing esportiu. 

A la travessia organitzada per Wrigley hi van participar 153 nedadors i nedadores que sens dubte el van ajudar a aconseguir aquest objectiu. Amb l’aigua a 13 graus i la logística d'aquella època, era comprensible que molts dels qui van participar no acabessin la gesta. Dels 153 participants, només van entrar a l'aigua 102 (88 homes i 14 dones), alguns dels quals van abandonar en tan sols 22 minuts. Alguns anaven equipats amb banyador i ulleres, molts anaven sense ni tan sols banyador. Cada nedador disposava de la seva embarcació-guia i el seu entrenador els podia donar aigua i menjar. Un observador a cada embarcació s'assegurava que no es fessin trampes. 

El guanyador de la travessia va ser George Young, anomenat per la premsa americana, el noi de Catalina, que va guanyar el primer premi de 25.000$ en la que va ser la primera travessia organitzada des de la Illa de Catalina fins a San Pedro.

 

Are you looking for a tropical refuge and a spectacular open water swimming event? Then we have something for you! Ocean Swim Fiji, a World-Class Event on a breathtaking paradise full of islands and beaches, with the traditional Fijian hospitality. This is your dive for 2020. Start planning your trip to paradise today! Learn more:  http://francisswim.blogspot.com/2020/01/discover-magic-of-swimming-in-fiji.html

 

Arena Swimwear is your shop for high tech, competitive swimwear, swimsuits, gear, and equipment. Take a look at our full catalogue inside www.arenawaterinstinct.com.br Buy with discount coupon #arenafrancis to get 12% off

 

The Project "Swimming on the Postcards of the World" aims to stimulate the tourist to have unforgettable experiences and aiming to promote sports activities in open waters in the country and showing people how important it is to take care of the aquatic environment. https://www.facebook.com/worldswim/


No comments: