Tuesday, December 27, 2022

Dansk Svømmeunion VM-trio imponerer sportschef


 

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Robl, gør VM-status.

Af: Klaus Bach Christensen

Efter seks dage fyldt med stærke danske præstationer er det sidste VM-svømmetag nu taget. Undervejs har de tre deltagende landsholdssvømmere badet sig i danske rekordløb, personlige forbedringer og ikke mindst finaler samt semifinaler.

Ikke overraskende er det en glad, meget tilfreds og fortrøstningsfuld sportschef, der gør status. Lars Robl siger:

”Jeg er stolt af svømmerne og trænerne, som gik fokuseret til opgaven og har præsteret over, hvad jeg umiddelbart forventede. En samlet PR-procent på knap 90% er ganske enkelt imponerende på det her niveau. Samtidig viser pigernes præstationer, at vi lagde det ”rigtige snit” i forhold til kravtider, hvilket understøtter arbejdet hen mod etableringen af den ønskede præstationskultur. Og i den forbindelse er det vigtigt at notere sig, at samtlige piger svømmede sig i én eller flere finaler.”

”På en af sportens største scener fortsætter svømmernes deres individuelle udvikling, som blandt andet resulterer i to danske rekorder. Det er skridt i retningen mod at indfri deres resultatpotentiale til de olympiske lege i 2024 – og særligt i 2028, som jeg har store forventninger til.”

”Mesterskabet har givet os yderligere indsigt i svømmernes styrker og udviklingspotentialer. I fællesskab med svømmerne og deres trænere skal vi nu prioritere de vigtigste indsatsområder med henblik på at sikre en langsigtet kontinuerlig udvikling, der kommer til udtryk i de individuelle og holistiske udviklingsplaner, der nu er under udarbejdelse og implementering.”

”Endvidere skal der lyde en stor tak til de trænere og frivillige, der i det daglige arbejde har været en vigtig del af pigernes udvikling frem mod disse resultater og niveau,” slutter Lars Robl.

Helena Rosendahl Bach, Thea Blomsterberg og Julie Kepp Jensen repræsenterede Danmark ved VM.

Foto: Patrick Kraemer.

No comments: