Friday, October 7, 2022

Dansk Svømmeunion Stærkt sammenhold til junior VM i Livredning


 

9 danske juniorer konkurrerede på strand og i pools i Italien

Sidste uge blev junior VM i livredning afholdt i Riccione i det nordøstlige Italien. Dette VM blev både afholdt i poolen og på stranden, og de ni danske junior livreddere stillede både op i de individuelle discipliner og i holdkap-disciplinerne.

Der var seks konkurrencedage i alt, som varede fra d. 27. september til d. 2. oktober.

I Italien blev de redningsfaglige discipliner udfoldet, og der blev dystet mod 20 andre nationer. Forud for konkurrencen fik det danske juniorlandshold trænet i både pool og på strand, hvor de også afprøvede nye surfski og boards.

Tidligere i år blev det første bassinlivrednings-DM i tre år afholdt (læs mere her), til stor glæde for de deltagende. Dette VM blev ligeså den første internationale livredningskonkurrence post corona, og derfor var der meget spænding op til.

Et rigtig flot VM

Mads Hjort, der er en del af Dansk Svømmeunions livredningsudvalg, var med til VM, og ifølge ham var det en god oplevelse.

”Forud for konkurrencen var det svært at spå om vores forventninger. Vi vidste, at vi havde udtaget et ungt hold, og derfor ville flere af modstanderne være både ældre og større. Derfor var vores forventninger rent sportsligt også, at det ville være godt med nogle b-finaler,” siger Mads Hjort, der var tilfreds med det sportslige.

Juniorlandsholdet havde masser af støtte fra familierne på sidelinjerne og havde forud valgt at bruge meget tid sammen.

”Gruppen er motiveret, og de vil gerne udtages igen - derfor arbejder vi mod større sportslige præstationer. De unge har et stærkt sammenhold og samarbejde og hjælper hinanden, også selvom de kæmper om nogle af de samme udtagelser,” siger Mads Hjort.

Også Clara Kapke, der deltog i VM, synes det var en god oplevelse:

”Stemningen igennem hele stævnet har været vanvittig – både i den danske lejr, men også blandt de andre nationer. Det har været megafedt at være af sted med det danske junior landshold, sammenholdet er ubeskriveligt, og vi har haft en megafed uge,” siger Clara.

Hun var også tilfreds med sin sportslige præstation, selvom den niveauet er højere i udlandet.

”Det er tydeligt, at niveauet er meget højere i udlandet end i Danmark - hvilket jeg blev meget overrasket over. Jeg synes dog, vi klarede det megagodt. Jeg endte med en del semifinaler, en a-finale og en 16. plads i surf race udendørs,” fortæller Clara.

Clara ønsker at blive ved med at træne og dygtiggøre sig forud for næste store konkurrence i livredning.

De danske deltagende

Danmark stillede et fuldt juniorhold med ni deltagere mellem 15-18 år. De ni deltagende i VM fra juniorlandsholdet var:

Clara Kapke (2006)

Katrine Stoltenhoff (2006)

Maximillian Udar (2006)

Mikkel Pålsen Omø Nielsen (2007)

Per Odrich (2006)

Selina Kobbernagel (2006)

Simon Juel (2006)

Stella Mols Harpøth (2006)

Thor Majgaard (2007)

Holdet var 1. og 2. års juniorer, og dermed var de primært i konkurrence med nogle, som var lidt ældre og større end dem selv.

No comments: