Saturday, July 2, 2022

Dansk Svømmeunion sætter navne på EM-holdet


 

14 svømmere repræsenterer Danmark under EM, der svømmes til august i Rom.

Kvalifikationsperioden til årets europamesterskaber på langbane er slut, og Dansk Svømmeunion har netop udtaget de svømmere, der skal repræsentere de rød-hvide farver i Rom fra den 11.-17. august.

14 svømmere er udtaget, og sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Robl udtaler om holdet:

”Det er en ambitiøs og motiveret gruppe med en god blanding af erfaring og ungt gåpåmod. Nogle har lige svømmet individuelle VM-finaler, mens andre debuterer på den internationale svømmescene. For svømmerne handler det nu om at bygge videre på deres formkurver i samarbejde med deres daglige klubtrænere, så alle er klar til at performe, når EM starter.”

 

Danmarks hold ved EM på langbane

Helena Rosendahl Bach, Aalborg Svømmeklub

Julie Kepp Jensen, A6/NTC

Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømmeklub

Thea Blomsterberg, Swim Team Odense

Tobias Dan Hansen, Helsingør Svømmeklub

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub

 

Ungdomssvømmere

Med fokus på udvikling af svømmere frem mod OL 2024/2028 udtages fire svømmere (kvinder født i 2001-2004 og herrer født i 2000-2003). Svømmerne er rangeret ud fra, hvem der procentuelt er tættest på de opstillede kravtider:

Malthe Lindeblad, Vejle Svømmeklub

Frederik Riedel Lentz, Gladsaxe Svømmeklub

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

Julius Munk, Helsingør Svømmeklub

 

Holdkapsvømmere

Jævnfør udtagelseskriterierne for holdkapper har den danske holdkap i 4x200m fri mix kvalificeret sig. Holdkappen svømmes af følgende:

Andreas Hansen, Vejle Svømmeklub

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

Marina Heller Hansen, Søllerød Svømmeklub

Caroline Wiuff Jensen, Hovedstadens Svømmeklub

 

Med på bassinkanten får svømmelandsholdet følgende trænere, som i fællesskab skal coache svømmerne undervejs:

Bjørn Sørensen, træner Aalborg Svømmeklub

Jon Langberg, træner NTC

Kasper Lindal, træner Gentofte Svømmeklub

 

Europamesterskaberne bliver uden Emilie Beckmann fra Gentofte Svømmeklub, Rasmus Nickelsen fra Helsingør Svømmeklub og Signe Bro fra Svømmeklubben Triton Ballerup. Alle tre var kvalificeret, men de har valgt ikke at deltage.

”Hver konkurrence og hvert mesterskab tærer på kræfterne – både fysisk og mentalt. På hver deres måde har de tre svømmere haft to ressourcekrævende sæsoner, så jeg bakker dem op i deres afbud. De skal holde en velfortjent sommerferie og lade batterierne op til næste sæson,” siger Lars Robl.

Danmark repræsenteret i flere discipliner under EM

Foruden svømmelandsholdet er Danmark også repræsenteret i kunstsvømning og udspring under europamesterskaberne. Kunstsvømmerne Mia Heide og Karoline Christensen deltager i teknisk duet og fri duet, mens Laura Venetia Valore springer i kvindernes konkurrencer fra 1 og 3 meter vippe.

Konkurrencerne i kunstsvømning foregår fra den 11.-15. august, mens udspringskonkurrencerne springes fra den 15.-21. august.

No comments: