Tuesday, July 9, 2024

Danmarks bedste hyldes til DM



Et næsten udsolgt DM venter Danmarks bedste svømmere i Herning.

Blæsevejr, halvkølige temperaturer og regnfulde dage. Dansk sommer som den kendes af flest. Heldigvis venter der svømmefans en forfriskende sommersnack, når svømmesæsonen slutter med bulder og brag.

Danmarksmesterskaberne tæller flere af Danmarks bedste svømmere, heriblandt tidligere og kommende OL-svømmere samt medaljetagere fra forrige måneds EM.

”DM er altid noget særligt med ære, medaljer og DM-titler på spil – og i år er ingen undtagelse. Mesterskabet tæller flere af sportens bedste, og konkurrencerne er kulminationen på en lang træningsblok for svømmerne, hvoraf flere har vist flotte takter til EM og senest EM Junior,” siger Thomas Stub, der er landsholdschef i SvømDanmark, og fortsætter:

”Alle kommer til at gøre deres for at rykke niveauet og præstere på en endnu højere hylde, og jeg glæder mig til at følge svømmerne og trænerne fra bassinkanten.” 

SE DM og DM Junior på SvømTV https://tv.svoem.dk/subscribe

Tak til Herning Kommune

I 2022 og 2023 var SvømDanmark en del af Danmarks Idrætsforbunds (DIF) officielle DM-uge, men det er ikke tilfældet i år. 

” Vi vil rigtig gerne DM-ugen, og konceptet er en gave for dansk idræt. DM-ugens placering i eksamensperioden støder desværre sammen med vores atleters dual career og afsluttende eksamener på gymnasier, ungdomsuddannelser og universitetet. Derudover var der også EM i svømning i samme uge i år. Derfor afholder vi nu DM midt i juli og vil i den forbindelse sige en stor tak til Herning Kommune,” siger direktør i SvømDanmark Allan Nyhus og uddyber:

”Herning Kommune var hurtige til at stille deres svømmehal til rådighed for svømmere og klubber. Det er vi enormt taknemmelige for, da vi foruden frivillige og stærke lokalarrangører – såsom Herning Svømmeklub – også er afhængige af idrætsglade kommuner, der ønsker at støtte svømmesporten ved f.eks. at stille deres faciliteter til rådighed for vores mesterskaber.”

Tæt på udsolgt

Svømmefest i Herning er der ingen tvivl om, der bliver senere denne uge, og interessen for at være med er stor. Flere end 90 procent af billetterne er allerede solgt, så det gælder om at være hurtig, hvis du skal sikre dig en plads om bassinet. Køb din DM-billet her.

Er du forhindret i at lægge vejen forbi Herning, har du mulighed for at følge mesterskaberne på SvømTV. Sign up allerede nu ved at klikke her. https://www.instagram.com/reel/C1Bst_1M_DY/

Atleter med dual career hædres

SvømDanmark har siden 2018 hædret de atleter, der lykkes med at kombinere en uddannelse og svømning på højeste nationale niveau i forbindelse med danmarksmesterskaberne på langbane. Hyldesten finder sted før finalestart lørdag den 13. juli klokken 16.40. 

Læs mere om initiativet og se highlights fra sidste års hædring her. https://tv.svoem.dk/subscribe

Kort om danmarksmesterskaberne

DM og danske mesterskaber for juniorsvømmere afholdes torsdag den 11. til søndag den 14. juli på langbane i Herning Svømmehal. De indledende heats starter alle dage klokken 09.30, mens finalerne starter klokken 17.00. Heats kan ses gratis i hallen, mens finaler kræver billet. Både heats og finaler kan ses live på SvømTV.

Følg danmarksmesterskaberne på Svømmesport, Instagram og TikTok

Startlister og programmer – klik her https://live.swimify.com/competitions/dm-langbane-junioraben-klasse-2024-2024-07-11/events/entries/1/1

Resultater – klik her https://live.swimify.com/competitions/dm-langbane-junioraben-klasse-2024-2024-07-11/events/entries/1/1

Andet relevant info på svømmetider.dk https://xn--svmmetider-1cb.dk/staevne/?10970/dm_langbane_junior_+_aaben_klasse_2024

No comments: