Sunday, May 8, 2022

Dansk Svømmeunion - Kickoff-camp for fire EYOF-svømmere


 

Træningssamlingen er foregået på Det Nationale Træningscenter i København.

Af: Klaus Bach Christensen

Under Danish Open kvalificerede fire svømmere sig til European Youth Olympic Festival (EYOF). Siden onsdag har de fire svømmere været på træningssamling, hvor de er blevet rystet sammen på kryds og tværs.

Træningssamlingen er foregået på Det Nationale Træningscenter (NTC) og i Idrættens Hus, og i spidsen for træningsdagene står en tilfreds juniorlandstræner.

”Vi har brugt de seneste dage på at styrke relationerne indbyrdes og desuden afstemt forventninger i forhold til de rammer, som gruppen møder til sommer i Slovakiet. Deres klubtrænere har på en konstruktiv måde været involveret undervejs, ligesom vi har bragt nogle rollemodeller fra landsholdet og NTC i spil til stor værdi for de unge svømmere”, siger Thomas Stub.

Udover svømmetræning og socialt samvær har dagene budt på emner såsom biomekanik, sportsernæring og antidopingregler. Inden sommerens konkurrencer deltager EYOF-holdet i Glasgow International Swim Meet (landsholdstruppen til EM Junior deltager også), og Thomas Stub tror, forløbet kommer til at resultere i gode oplevelser til sommer.

”Det er første gang, at de fire unge svømmere kommer ud og møder europæisk modstand på øverste niveau. For at det bliver en god oplevelse, kræves et højt niveau, og det har alle i gruppen. Arrangementet bliver en stor oplevelse for dem, fordi de er afsted som en samlet dansk nation med en masse andre atleter, der er lige så dygtige og dedikerede til deres sport i en ung alder, som de selv er”, siger Thomas Stub.

Det forventede danske landshold ved EYOF 2022*

Martine Damborg, KVIK Kastrup

Nicholas Castella, Herlev Svømning

Frida Caroline Knudsen, GTI Swim

Sofie Ravn Herche, KVIK Kastrup

Thomas Stub, juniorlandstræner

 

Hvad er EYOF egentlig?

European Youth Olympic Festival er en sportsevent for helt unge udøvere fra 10 forskellige sportsgrene. Svømning er én af dem og konkurrencen kan bedst sammenlignes med den man møder til et EM Junior – dog på et lavere niveau grundet svømmernes unge alder. Formålet er at udbrede kendskabet til den olympiske bevægelse og de olympiske værdier og idealer.

I år afholdes EYOF fra den 23. juli til den 1. august i den slovakiske by Banská Bystrica. Kvalifikationskriterierne samt kravtider til EYOF kan findes her.

*Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der udtager atleter og stab til EYOF. Den officielle udtagelse finder først sted i løbet af juli, og her forventer Dansk Svømmeunion, at de fire svømmere udtages.

No comments: