Friday, April 29, 2022

Nyheder til Svømme Danmark - Svømmepræsidenter besøger Dansk Svømmeunion



Idrætspolitik og svømmeunionens internationale strategi er på agendaen.

Af: Klaus Bach Christensen

En større begivenhed fandt fredag eftermiddag sted, da både præsidenten for Det Internationale Svømmeforbund (FINA), Husain Al Musallam og præsidenten for Det Europæiske Svømmeforbund (LEN), Antonio De Silva gæstede vores hovedkontor i Idrættens Hus.

På agendaen var blandt andet bestyrelsens internationale strategi, demokratiske værdier i idrætten samt gennemsigtighed og Good Governance.

De to svømmepræsidenter fik en rundvisning på kontoret og havde i løbet af dagen møder med bestyrelsesformand Pia Johansen, direktør Merete Riisager og bestyrelsesformand i Danmarks Idrætsforbund (DIF) Hans Natorp.

Pia Johansen siger om det særlige præsidentbesøg:

”Jeg er rigtig glad for at få mulighed for at fortælle om dansk svømning, vores foreningskultur og det kæmpe arbejde, som både frivillige og ansatte i dansk svømning yder hver eneste dag. Vi vil selvfølgelig også benytte tiden til at diskutere nogle af de vigtige ting, der er aktuelle i international idrætspolitik lige nu. Men det vigtigste er, at vi på forskellig måde får vist vores gæster, at gode beslutninger ofte er resultatet af en konstruktiv åben debat med nuancerede argumenter."  

Senere fredag skal Husain Al Musallam og Antonio De Silva mødes med flere bestyrelsesmedlemmer, sportschef Lars Robl samt danske officials, der er medlem af forskellige internationale officialsudvalg. Herefter slutter svømmepræsidenternes besøg.

No comments: