Friday, June 21, 2024

SvømDanmark Dansk udspring er tilbage på Europas største scene efter fem års fravær


 

Jonas Madsen EM-debuterer på Beograds vipper.  Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Et gammelt dansk ordsprog, der endnu en gang viste at holde vand, da Jonas Madsen sprang fra en norsk vippe først i maj.

Her lykkedes det nemlig udspringeren fra FREM Odense at springe sig til karrierens bedste resultat og kvalificere sig direkte til EM på 3 meter-vippe efter et sandt skadeshelvede. For knap et år siden rev han sit bagerste korsbånd over fra 27 meters højde i Schweiz.

”Jeg mærker bare mit ben knække under mig, da jeg rammer vandet.”

Jonas Madsen, udspringer

Det er første gang i karrieren, den 24-årige atlet, der til daglig fragter blomster land og rige rundt, har været ramt af en længerevarende skade. Her ville det have været let at bakke ud, men den odenseanske udspringer var fast besluttet på at vende endnu stærkere tilbage.

”Det var fanme hårdt. Jeg fik en skinne om benet og kæmpede mig ned i fitness, hvor jeg brugte op imod fem timer om dagen på at træne så meget som muligt. Jeg vidste, at jeg skulle yde, hvis der skulle være en chance for at komme tilbage på mit tidligere niveau,” siger Jonas Madsen.

Seks måneder, mente de sundhedsprofessionelle, at Jonas Madsen ville være ude, men allerede efter tre måneder var han så meget af skaden kvit, at han kunne genoptage dele af udspringstræningen.

“Vipperne var det første, jeg kunne træne, og så kunne jeg bare hurtigt mærke, at alt genoptræningen virkelig havde givet pote. Jeg sprang rigtig godt, og så skulle EM-kvalifikationen selvfølgelig have et skud. Det var bare dejligt, at det hele gik godt efter så kort tid”.

No comments: